De bewoners van het kleine sfeervolle hoekhuis in de Kwakel willen graag op de begane grond meer ruimte creëren door achter aan de gevel een aanbouw te maken. De verbinding met de tuin is erg belangrijk en de bewoners willen graag openslaande deuren en veel ramen voor een vrije lichtinval in de keuken en het eetgedeelte. In de nieuwe aanbouw moet plaats zijn voor een grote tafel waar het voltallige gezin inclusief aanhang plaats kan nemen en een werkplek waar de vrouw des huizes de administratie van haar eigen onderneming in thee planten kan verwerken @puurtheegeluk. Aan de zijkant van het huis is plaats voor een nieuwe entree met ruimte voor jassen en schoenen.

Samen met de bewoners ben ik op zoek gegaan naar de gewenste uitstraling, het was van het begin duidelijk dat de woning licht en luchtig moet zijn. De bewoners voelen zich prettig in een natuurlijke omgeving en willen graag een duurzaam ontwerp. We hebben gekozen voor een gevelbekleding van hout en lichte kozijnen welke bij de rest van het huis passen. De buitengevel van de huidige woning wordt nu de binnenmuur van de gang aan de zijkant van het huis en de structuur van de bakstenen geven warmte en sfeer, alleen met een frisse look door de wand wit te verven.