Stap voor stap een nieuwe keuken. Een keuken kopen of verbouwen is een flink project. Een goede voorbereiding is daarbij het halve werk en ik werk graag met een stappenplan.

Stap 1; Moodboard

Een moodboard is een leidraad voor het weergeven van de sfeer en de wensen voor de nieuwe keuken.

Stap 2; Meten

Is het wenselijk om extra ruimte bij de keuken te betrekken of juist om deze te verkleinen? Door eerst deze ruimte nauwkeurig te meten kan daarna gespeeld worden met verschillende opstellingen.

Stap 3; Indelen

Door te puzzelen met verschillende indelingen ontstaat uiteindelijk de meest geschikte en praktische indeling.

Stap 4; Verlichting

Een goed verlichtingsplan is net zo belangrijk als de juiste indeling. Ik ga hierbij uit van algemene verlichting die hoog van boven komt en de andere lichtsoorten met elkaar bundelt. Sfeerverlichting voor de nodige sfeer in de keuken en functionele verlichting om ervoor te zorgen dat het licht op het werkblad is gericht.

Stap 5; Apparatuur

Mogen de apparaten gezien worden of toch liever uit het zicht? Wat is er echt nodig in de keuken en welke apparatuur hoort daarbij.

Stap 6; Stijl

Als het ontwerp klaar is is het tijd om het persoonlijk te maken door het kiezen van de grepen op de kastjes, het toevoegen van een vakkenkast of bijvoorbeeld een zitje aan het kookeiland te verbinden.

Stap 7; Materialen

Welke materialen passen bij de stijl van de keuken en welke zijn praktisch in gebruik? Hout, RVS, natuursteen, beton enz. Welke kranen zijn geschikt en welke vloer past bij de keuken.

Stap 8; Kosten

Wat is het kostenplaatje.

Wil je graag advies bij het ontwerpen van je nieuwe keuken welke past bij je stijl en wensen? Of wil je graag een totaal plaatje voor je nieuwe woning? Neem dan geheel vrijblijvend contact met me op en dan kijken we samen naar de mogelijkheden.