Valt het je ook op als de akoestiek in een ruimte niet goed is? Wist je dat dit veel effect heeft op je gezondheid en je functioneren? Je merkt dit bijvoorbeeld als je aan het einde van de dag vermoeid of snel geïrriteerd bent. Akoestiek is in veel huizen en kantoren een uitdaging door de hinderlijke galm en heeft hoofdpijn en concentratieverlies als gevolg. Ik krijg dan ook vaak de vraag naar oplossingen om de akoestiek in een ruimte te verbeteren.

Snelle verbetering door kleine en vaak simpele oplossingen

Problemen met akoestiek kan je oplossen door kleine verbeteringen door te voeren. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van gordijnen, een wollen vloerkleed of stoffen meubels en accessoires. Heb je een hele grote ruimte probeer deze dan op te splitsen en creëer meerdere hoekjes. Elke verbetering draagt bij aan een betere akoestiek.

Heb je een mooi kleed dan kun je deze ook aan de wand hangen als artwork boven een sidetable of een kastje, maak het plaatje af met decoratie boeken, een mooie vaas of schaal en samen met een bron van verlichting heb je een mooi hoekje om naar te kijken en het dempt het geluid.

Er zijn ook steeds meer verlichting armaturen waar gedacht is om de akoestiek te verbeteren @het_stille_verzet heeft bijvoorbeeld deze lamp ontworpen van petfelt met de lotusbloem als uitgangspunt. Mooi en functioneel!⠀