Waarom is een professioneel interieuradvies iets voor jou?

Regelmatig hoor ik de (oprechte) vraag waarom iemand een interieurontwerper in zou willen huren. Veel mensen hebben wel een idee wat ze mooi vinden en er zijn inmiddels honderden woonwinkels en Woonmagazines waar je veel inspiratie uit kunt halen. Een huis inrichten dat kun je toch zelf! Het lijkt eenvoudig, maar een functioneel en sfeervol interieur vraagt om een goed doordacht plan.

Keuzestress voorkomen

Zelf ben ik inmiddels meer dan tien keer verhuisd, je levensomstandigheden veranderen en je woonwensen veranderen mee. Tijdens iedere verhuizing heb ik in gedachte genomen dat er plaats moet zijn voor sociale ruimtes en waar we rust kunnen vinden. Voor velen levert het creëren van een passend interieur keuzestress op. Weten wat je mooi vind, is iets anders dan mooie combinaties kunnen maken. Ik vind het heerlijk om met mijn creativiteit en verrassende ideeën aan de slag te gaan en een huis in te richten. 

Functionaliteit

Als interieurontwerper kijk ik graag met je mee naar je woonwensen en de mogelijkheden. Functionaliteit staat bovenaan, een gezin met twee in huis wonende pubers heeft een andere functionaliteit dan bijvoorbeeld een appartement indeling voor twee personen. 

Mijn toegevoegde waarde als interieurontwerper voor jou is;
 1. Ik luister naar je wensen. Vaak heb je al een beeld wat je graag in het nieuwe interieur terug wilt zien. Een kookeiland, stalen deuren, een gietvloer of juist een visgraat houtenvloer en ga zo maar door. Wat wil je uit je huidige interieur terug zien en welke sfeer vind je mooi.
 2. Ik zoek naar de meest efficiënte indeling
 3. Creatieve oplossingen met vernieuwende ideeën voor het gebruik van de ruimte. Denk hierbij ook aan maatwerk van kasten.
 4. Een frisse professionele blik met ervaring. Hiermee kan ik je wellicht op punten wijzen waar je misschien zelf niet aan hebt gedacht.
 5. Vertaling van je persoonlijke woonwensen en definiëren van een gepaste woonstijl.
 6. Door kennis van bouwstijlen en architectuur probeer ik het interieur in harmonie te houden met het exterieur.
 7. Mijn uitgebreide materialenkennis en gevoel voor kleurcombinaties breng ik tot uiting in een overzichtelijk kleur- en materialen- advies. Dit geeft je houvast bij het maken van keuzes in dezelfde woonstijl.
 8. Ik volg de ontwikkelingen en trends op de interieur markt en hierdoor kan ik een onafhankelijk advies geven voor de aanschaf van vloeren, meubels, stoffering, verlichting, kunst enz.
 9. Indien gewenst kan ik je interieur plannen in een 3D computerprogramma visueel maken.
 10. Ik ben de onafhankelijke vertrouwenspartner die je steunt bij het nemen van beslissingen.
 11. Indien gewenst uitvoering van de verbouwing als projectmanager.
 12. En vind je het een gedoe om de juiste materialen en meubels te vinden dan kan ik dat voor je doen.
Overbodige luxe of niet?

Een goed advies hoeft niet duur te zijn. Een paar uurtjes sparren kan al heel waardevol zijn. Het inschakelen van een interieurontwerper levert meestal meer op dan het kost. Een interieurontwerper kan je behoeden voor fouten, miskopen en onnodige kosten. De waarde van je huis wordt verhoogt met een duurzame  basis en een hoog afwerkingsniveau. En niet te vergeten, het verhoogt je woongenot aanzienlijk.

Wil je meer weten? Kijk eens naar onze PROJECTEN of voor een PRIJSINDICATIE. Voor meer informatie kun je het beste via de CONTACTPAGINA je vraag stellen.

Waarom is een professioneel interieuradvies iets voor jou